Shumica e ‘mishit’ të prodhuar në 20 vitet e ardhshme, nuk do jetë nga kafshët

10:22 | 24 Qershor 2019

Raporti i ri tregon se me çfarë mund të zëvendësohet mishi nga viti 2040.

Shumica e mishit që njerëzit do hanë në vitin 2040, nuk do të jetë nga kafshët, pohon një raport i ri.

Firma globale e konculencës AT Kearny, e përfundoi raportin duke u bazuar në intervistat me ekspertët e industrisë së mishit, të cilët parashikojnë se 60% e produkteve të mishit që do të konsumojmë në vitin 2040, ose do të jenë zëvendësime me bimë ose alternativat e kultivuara në vende malore, transmeton lajmi.net.

Raporti sugjeron se ky tranzicion do të jetë rezulat i rritjes së një vetëdije për pasojat e ambientit po ashtu për metodat tradicionale të prodhimit të mishit si dhe rimendimi i alternativës për tu bërë vegan. /Lajmi.net/