SHOKUESE: Delfini hidhet në shkëmbinjë për t’i ikur peshkatarëve vrasës |FOTO & VIDEO|

Delfinët mblidhen nga thellësia e detit dhe sillen në bregun e detit në një hapësirë e cila është e rrethuar me rrjeta peshkimi.

Fun

14/09/2015 17:15

Ric O’Barry, themelues i ‘The Dolphin Project’ dhe ylli i filimit të vitit 2009 ‘The Cove’ – film i cili nxorri në pah masakrimin e delfinëve nga peshkatarët Japonezë, ai është kthyer në Taiji të Japonisë për të dëshmuar ditët e para të ‘gjahut brutal të delfinëve’ që organizohet çdo vit.

Japonia masakron rreth 20.000 delfinë gjatë një viti, qindra prej të cilëve në ishulin Taiji. Përkrahësit e kësaj ngjarje thonë se e pëlqejnë atë pasiqë ajo është pjesë e traditës Japoneze. Ky është një biznes fitimprurës, dhe udhëhiqet nga një grup i vogël njerëzish vendas të cilët janë duke u pasuruar jashtë mase nga vrasja e delfinëve. Delfinët e vrarë shiten për mish, kurse ato që kanë mbetur të gjalla u shiten kopshteve zoologjike. /lajmi.net

UNILADs Heartbreaking Moment A Dolphin Throws Itself Onto Rocks To Escape Hunters image

UNILADs Heartbreaking Moment A Dolphin Throws Itself Onto Rocks To Escape Hunters image

YouTube player