Të Infektuar: 4307

Të Shëruar: 2095

Të Vdekur: 94

Shfaqet leopardi Taiwan “i zhdukur” i parë për herë të parë që nga zhdukja në 1983

9:00 | 26 Maj 2020

Planeti ynë është në proces të një zhdukjeje të gjashtë të saj masive të kafshëve, bimëve dhe specieve sipas konservatorëve dhe shkencëtarëve.

Speciet po zhduken nga 1 mijë deri në 10 mijë here në normat normale, transmeton lajmi.net.

Edhe pse shumica e këtyre specieve janë në rrezik, shumica nga ne mendojnë që ndoshta nuk është vonë për secilin.

PantheraCats on Twitter: ".@SCMP_News explores possible ...

Leopardi Formosan , një specie e rrallë të maceve të mëdha, ishte shfaqur përsëri në Taiwan. Ky është një lajm i mire, veçanërisht sepse mendohej që leopardi ishte zhdukur.

Për herë të fundit është parë në vitin 193, dhe në vitin 2013 ishte i paraqitur zyrtarisht si i zhdukur.

Edhe pse në disa vende është parë leopardi disa herë, akoma nuk ishte vërtetuar që specia nuk është zhdukur. /Lajmi.net/

Extinct Taiwanese Leopard Spotted For The First Time In Over 30 ...