Të Infektuar: 1047

Të Shëruar: 794

Të Vdekur: 30

Sheshel: Serbia nuk do t’i nisë negociatat me BE-në pa anëtarësimin e Kosovës në OKB

18:42 | 30 Prill 2015

Vojsllav Sheshel

I akuzuari për krime lufte në vendet e ish-Jugosllavisë, Vojsllav Sheshel, ka thënë të enjten se bisedimet për integrimin e Serbisë në Bashkim Europian (BE), nuk do të fillojnë, përderisa nuk jepet pëlqimi nga ana serbe për pranimin e Kosovës në OKB.

Në një konferencë për media, kryetari i Partisë Radikale të Serbisë, i ka bërë thirrje qeverisjes në Beograd për ta sqaruar nëse një veprim i tillë “është patriotik dhe evropian”, ndërsa ka bërë thirrje për zgjedhjeve në të gjitha nivelet, transmeton lajmi.net.

Ai gjithashtu u ka bërë thirrje opinionin publik “që të protestojnë kundër BE-së” dhe “t’i hedhin kërkesat nga faktori ndërkombëtar”, për të ruajtur, siç ka thënë, territorin e Serbisë.

Sheshel ka përsëritur, siç ka thënë “njëherë e përgjithmonë”, se nuk do të kthehet me dëshirë në Tribunalin e Hagës.(lajmi.net)