Të Infektuar: 57.317

Të Shëruar: 50.487

Të Vdekur: 1.447

Sally Becker- Shpëtimtarja e harruar e fëmijëve nga Kosova

16:03 | 14 Janar 2021

Sally Becker, një humaniste britanike që ndihmoi fëmijët gjatë luftës në Kosovë dhe Bosnje, ëndërron të rikthehet në Kosovë.

E njohur edhe si ‘Engjëlli i Mostarit’ në misionet e saj të shpëtimit ajo ishte burgosur, plagosur, rrahur e madje kishte hyrë edhe në grevë urie.

Në një intervistë për Radion Evropa e Lirë, Becker rrëfen për sfidat që ajo u përball gjatë misioneve të saj për shpëtimin e fëmijëve nga zonat e luftës.

Së fundi, një grup aktivistësh të shoqërisë civile nga Sllovenia, pjesë e të cilit janë edhe disa boshnjakë, ka dorëzuar kërkesën zyrtare për nominimin e Sally Beckerit për çmimin Nobel për Paqe.