Sa shpesh duhet të keni marrëdhënie seksuale për një shëndet optimal?

Është ai aktivitet që ju sjell kënaqësinë më të madhe nga të gjitha: seksi.

Lifestyle

26/10/2020 18:40

Ka një mori të dhënash mjekësore që tregojnë se marrëdhëniet seksuale dhe orgazma jo vetëm që mbajnë linjën e prejardhjes së specieve tona, por ato ruajnë shëndetin tonë në vitet pas lindjes së fëmijëve, transmeton lajmi.net.

Marrëdhëniet e shpeshta seksuale shoqërohen me uljen e rrezikut të sulmit në zemër. Por nëse kjo është e vërtetë, pse mjekët nuk shkruajnë “më shumë rreth seksit”?

Ja se çfarë thotë hulumtimi për seksin dhe shëndetin tuaj.

Në një projekt kërkimor të quajtur Studimi i Plakjes Mashkullore në Masaçusets, ekzistonte gati 50 për qind e rrezikut të rritur të sëmundjes së zemrës tek burrat që kishin marrëdhënie seksuale një herë në muaj ose më pak krahasuar me grupin që kishte dy ose më shumë seanca javore, që do të përkthehej 100 herë në vit.

Në një studim tjetër, mbi 900 burra në Uells u ndoqën për 10 vjet; rreziku i vdekjes u zvogëlua 50 për qind në ata me frekuencë të lartë të orgazmës.

Nëse një pjesëmarrës kishte tetë episode seksuale çdo muaj, shkalla e vdekjes u zvogëlua me 36 për qind, por sa më shumë pjesëmarrës seksi të kishin, aq më shumë shkalla e vdekjes binte.

Në një analizë kërkimore të botuar së fundmi, frekuenca e aktivitetit seksual korrespondonte me funksionin më të mirë njohës tek të rriturit e moshuar.

Megjithëse diskutimi i seksit të shpeshtë mund të sjellë çështje të udhëzimeve ligjore, morale dhe fetare, për të mos përmendur shqetësime të tjera shëndetësore që lidhen me vetë seksin, vetë akti duket të jetë mjaft i shëndetshëm dhe ndoshta një rrugë për zgjatjen e jetës dhe shmangien e sëmundjeve të zakonshme.

Aftësia për tu angazhuar me sukses në seks dhe orgazëm tregon një sistem të shëndetshëm kardiovaskular dhe mund të jetë një formë e ushtrimit.

Një teori për meshkujt është se nivelet e testosteronit rriten gjatë marrëdhënies me një partner (jo domosdoshmërisht gjatë masturbimit) dhe nivelet më të larta të testosteronit shoqërohen me jetëgjatësinë.

Për fat të keq, më pak të dhëna mjekësore janë në dispozicion për rolin e frekuencës seksuale në shëndetin e femrave, por ka shumë arsye për të besuar se avantazhet janë shumë të njëjta.

Ndërsa vendosni qëllime shëndetësore për gjysmën e dytë të vitit 2017, pavarësisht nëse është një frekuencë seksuale 100 herë në vit, 252 herë në vit, ose më shumë, është mirë të dini se një përplasje në dhomën e gjumit është po aq e rëndësishme sa një ushtrim në palestër, lëngje perimesh ose meditim për shëndetin dhe jetëgjatësinë tuaj. /Lajmi.net/