Qosja ka problem me memorie, thotë se është njeri që s’merr pjesë në gara politike

Akademiku tashmë i shtyrë në moshë, Rexhep Qosja, duket të ketë probleme serioze me memorien. Ai duke komentuar lajmin e publikuar në media se do të propozohet kandidat për president të Kosovës, e ka mohuar këtë duke thënë se nuk ishte i propozuari i opozitës për këtë post, por edhe nëse do të propozohej nuk do ta pranonte, ngase sipas tij, ai nuk pjesë në gara politike.

Lajme

26/01/2016 11:19

Ai e çon vetën në qiellë duke thënë se nuk do ta pranonte këtë propozim, pasi është shumë më shumë se kryetar me mandat politik.

Por akademiku tani së fundi i propozuar për Çmimin Nobel për Letërsi nga një grup shkrimtarësh kosovarë, duket të ketë harruar se ishte provuar në zgjedhje për të marr një mandat politik, por nuk e kishte arritur këtë ngase parita e tij, kishte marrë vetëm 1% të votave në një nga proceset zgjedhore të vendit.

Lexoni reagimin e plotë të akademik Qosjes:

MANDATET E PËRKOHSHME DHE MANDATI I PËRJETSHËM

U përdorët besoj pa e ditur qëllimin e atyre që ju përdorën. Më erdhi keq për ju dhe m’u dhimbsët. Treguat se ende s’dini të ruheni prej djallëzisë së të pangopshmëve me pushtet dhe prej trabantëve të tyre në medie. Unë nuk jam i propozuar prej asnjë partie e as prej Opozitës për kryetar të ardhshëm të Kosovës. Dhe nuk jam i propozuar sepse edhe ata që u tha se më propozuan e dinë mirë se unë s’pranoj propozime për mandate të përkohshme politike.

Për arsye se u mashtruat kështu harruat çka s’do të duhej të harronit: unë s’jam njeri që marr pjesë në gara për mandate politike si kryetar a kryeministër. Jo! Unë jam shumë më shumë se kryetar me mandat politik katër a pesë vjeçar, tetë a dhjetë vjeçar. Mandati i kryetarëve a i kryeministrave si mandat politik është i përkohshëm, kurse mandati im si mandat shpirtëror dhe kulturor është i përjetshëm. Derisa pas atyre me mandat të përkohshëm politik qëndrojnë një a disa parti, pas mandatit tim të përjetshëm qëndrojnë lexuesit e djeshëm, të sotëm e të ardhshëm, qëndron populli, qëndrojnë mbi pesëdhjetë vjet veprimtari intelektuale me ndikim atdhetar, çlirimtar e demokratik dhe rreth 40 vepra shkencore, letrare e publicistike, të cilat do të jetojnë derisa do të jetojë gjuha shqipe dhe populli shqiptar që e flet – domethënë gjithmonë.

Ruajuni prej dezinformatave djallëzore, mos i shqetësoni ata që shqetësohen lehtë. Kosovës i duhen e vërteta dhe e drejta.

Kosovës i duhet përgjegjshmëria e atyre që janë në pushtet.

Mos harroni: dëmtuesit më të mëdhenj të Kosovës sot janë ata qeveritarë e institucione që qytetarëve të Kosovës po ua cenojnë rëndë të drejtat më të rëndësishme jetësore – të drejtën për punë e të drejtën për trajtim të barabartë. Dëmtuesit më të mëdhenj të Kosovës, dëmtues jo më pak se pushtuesit prej Bizantit, Otomanit e deri të Serbia e Jugosllavia, janë të pushtetshmit që qytetarëve të saj këto të drejta po ua shkelin me korrupsion, me nepotizëm, me gjyqësorin e kapur, me zhvatjen e pasurisë kombëtare, me privatizimin e shtetit, me “rançet” e me milionat e tyre të fituar duke qenë në pozita politike e shtetërore, me vrazhdësinë e shërbëtorëve të tyre në parti, në medie e në disa organizata të ashtuquajtura joqeveritare e në të vërtetë qeveritare sa Lidhja e dikurshme socialiste e popullit punues dhe Lidhja e dikurshme e rinisë socialiste!

Mos harroni: Kosova duhet të çlirohet prej të keqes së saj të sotme më të madhe – prej despotizmit të mbuluar me frazeologji të rrejshme pseudodemokratike.