Ku është “Pipi Çorapëgjata” sot (Foto)

Aktorja suedeze Inger Nilsson ishte e para që ka luajtur karakterin legjendar të serialit dhe filmit Pippi Longstocking në 1969 dhe 1970 bazuar në librin me po të njejtin emër nga Astrid Lindgren.

ShowBiz

16/06/2015 18:00

Nilson tani është 56 vjeçare dhe jeton në Stokholm,duke punuar si sekretare.Ajo ende punon si aktore, ku herë pas here pranon ndonjë rol në shfaqjet teatrore.

Në vitin 2000 ajo u shfaq në filmin e regjisorit zviceran Javier Choler,me titullin “Gripsholm”,dhe në vitin 2007 luajti në serinë televizive gjermane “Der Kommissar und das Meer”, ku luajti rolin e një patologe.

Për rolin e Pippi Longstocking,Nilson në vitin 1975 fitoi TP de Oro në kategorinë e “karakterit më të popullarizuar”.

8169242179_d8ba3d82e8_b

YouTube player