PDK kërkon të hetohet Agim Bahtiri

Dega e Partisë Demokratike të Kosovës në Mitrovicë, nëpërmjet një komunikate për media ka reaguar, për siç thuhet, skandalet e njëpasnjëshme të kryetarit të Komunës, Agim Bahtiri, i cili sipas kësaj partie, pa fije ngurrimi po e shkel ligjin për përfitime familjare dhe klanore.

Lajme

04/02/2015 12:18

“Është vetëm një vit prej se ka marrë mandatin, por janë me dhjetëra vendime kundërligjore dhe në dëm të qytetarëve mitrovicas”, thuhet në reagimin e Degës së PDK-së në Mitrovicë.

Sipas PDK-së së Mitrovicës, vetëm brenda pesë ditëve të fundit kanë dalë në shesh dy super-skandale të njeriut që erdhi në pushtet me premtimin për t’i punësuar 15 mijë veta, por që në fakt po ua shkatërron jetën e tyre.

“Këto skandale kanë zënë vend në ballinat e mediave kosovare, duke ia hequr përfundimisht vellon e mashtrimit, kryetarit legjendar, siç i pëlqen ta quaj veten, Agim Bahtiri”, thuhet në komunikatën e PDK-së.

PDK e Mitrovicës i ka numëruar disa prej tyre ku përmenden vendosja e aparateve për pije, që janë në pronësi të një firme me të cilën komuna nuk ka kryer kurrfarë procedure ligjore, mos zbatimi i një vendimi të Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës dhe Gjykatës Themelore në Mitrovicë për ta kthyer në vendin e saj të punës, ish-drejtoreshën e shkollës së mesme të ulët “Çajupi”, Melihate Meha; kontratën me TV-Mitrovicën; tenderin për bartjen e nxënësve në ekskursione kompanisë “Ariani”, e cila është në pronësi të drejtorit të Prokurimit; ish-zyrtarja e protokollit të tij, të merr pagë nga kabineti i kryetarit edhe disa muaj pasi e ka lënë punën, etj.

Duke u bazuar në këto dhe shkelje të tjera të dokumentuara, Dega e PDK-së kërkon nga hetuesia dhe prokuroria e shtetit që të veproj shpejt dhe të merr masa ligjore ndaj këtij kryetari që po shkel ligjet dhe po dëmton qytetarin e varfër të Mitrovicës.