PDK e VV me më së shumti prej tyre, konfirmohen kandidatët për kryetarë të komunave veriore në zgjedhjet e 23 prillit

Pak kohë më parë, lajmi.net transmetoi komunikatën e Komisionit Qendror Zgjedhor, përmes së cilës komunikatë u konfirmua se Lista Serbe nuk do të marrë pjesë në zgjedhjet e 23 prillit. Në njoftimin respektiv të lëshuar nga KQZ, u kuptua se përgjatë afatit shtesë kohor, nuk ka pranuar asnjë aplikim. Pra, tashmë janë mësuar edhe emrat…

Lajme

22/03/2023 17:35

Pak kohë më parë, lajmi.net transmetoi komunikatën e Komisionit Qendror Zgjedhor, përmes së cilës komunikatë u konfirmua se Lista Serbe nuk do të marrë pjesë në zgjedhjet e 23 prillit.

Në njoftimin respektiv të lëshuar nga KQZ, u kuptua se përgjatë afatit shtesë kohor, nuk ka pranuar asnjë aplikim.

Pra, tashmë janë mësuar edhe emrat e kandidatëve të certifikuar. PDK dhe VV, siç edhe mund të shihni më poshtë, kanë më së shumti emra.

Në mesin e kandidatëve është edhe Aleksandar Arsenijeviq, aktivist serb nga Mitrovica e Veriut, saktësisht organizata “Mbijetesa Serbe”.

Mitrovicë të Veriut: Taulant Kelmendi (PDK), Erden Atiq (VV), Betim Osmani (Iniciativa Qytetare Mitrovica), Aleksandar Arsenijoviq (Srpski Opstanak).

Leposaviq: Albulena Behluli-Hetemi (PDK), Lulzim Hetemi (VV), Aleksandar Jabllanoviq (Partija Kosovskih Srba).

Zubin Potok: Izmir Zeqiri (PDK), Flatron Hasani (VV),

Zveçan: Ilir Peci (PDK), Fetah Peci (VV), Sladjana Pantoviq (e pavarur).