Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Pas ditëve ‘pozitive’, vijnë lajme të këqija nga koronavirusi në Spanjë

13:39 | 7 Prill 2020

Foto: AFP

Spanja ka përkeqësuar stistikat pas disa ditëve rresht me rënie të numrit të infeksioneve dhe vdekjeve nga koronavirusi.

Shkalla e infeksioneve të reja dhe vdekjeve nga koronavirusi në Spanjë është rritur pas një rënie një javë të gjatë, tregojnë të dhënat nga Ministria Spanjolle e Shëndetësisë e lëshuar të martën, raporton CNN, transmeton lajmi.net.

Shifrat e lëshuara nga ministria tregojnë se 743 persona kanë vdekur në 24 orët e kaluara – një rritje prej 5.7% në vdekjet totale. Ky është një përshpejtim i vogël i të dhënave për dallim nga e hëna, që regjistroi 637 vdekje të reja – një rritje prej 5.1% në vdekjet totale të ditës së kaluar.

Numri i infektimeve aktive gjithashtu është rritur nga 81.540 në 83,504, që paraqet një rritje prej 2.4% në numrat e të hënës. Kjo tregon gjithashtu një përshpejtim në krahasim me të hënën, ku pati vetëm një rritje prej 1.6%.

Sipas ministrisë së shëndetësisë, rreth 43.208 tani janë shëruar nga virusi. /Lajmi.net/