​Osmani dhe Jóhannesson: Jemi për Evropë paqësore

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani gjatë vizitës në Islandë ka zhvilluar takim me presidentin e këtij vendi, Gudni Thorlacius Jóhannesson. “Në diskutim me presidentin Jóhannesson, kërkova që mbështetja e palëkundur e Islandës për Kosovën të vazhdojë edhe në avancimin e anëtarësimit të Kosovës në Këshillin e Evropës, përgjatë presidencës islandeze”, ka thënë. “Dy…

Lajme

02/02/2023 17:44

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani gjatë vizitës në Islandë ka zhvilluar takim me presidentin e këtij vendi, Gudni Thorlacius Jóhannesson.

“Në diskutim me presidentin Jóhannesson, kërkova që mbështetja e palëkundur e Islandës për Kosovën të vazhdojë edhe në avancimin e anëtarësimit të Kosovës në Këshillin e Evropës, përgjatë presidencës islandeze”, ka thënë.

“Dy vendet tona janë lidere në mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut dhe ndajnë vizionin e njëjtë për një Evropë paqësore, të sigurt dhe demokratike”,ka shkruar Osmani.

“Mikpritje e përzemërt nga Presidenti i Islandës, Gudni Thorlacius Jóhannesson sot në Rejkjavik.

Diskutuam marrëdhëniet tona të mira ndërshtetërore dhe gatishmërinë e përbashkët për t’i thelluar ato. Në diskutim me presidentin Jóhannesson, kërkova që mbështetja e palëkundur e Islandës për Kosovën të vazhdojë edhe në avancimin e anëtarësimit të Kosovës në Këshillin e Evropës, përgjatë presidencës islandeze.

Dy vendet tona janë lidere në mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut dhe ndajnë vizionin e njëjtë për një Evropë paqësore, të sigurt dhe demokratike”, ka shkruar Osmani në rrjetin social Facebook.