Nuk do humbisni as edhe një gram, nëse bëni këto gabime gjatë ditës

14:37 | 3 Shtator 2019

Sipas Qendrës për Sëmundje dhe Parandalim, obeziteti, po shndërrohet në një nga problemet më shqetësuese për shoqërinë botërore.

Një nga problemet më të mëdha me dietat është se ato nuk janë një zgjidhje e qëndrueshme, transmeton lajmi.net.

Dieta mund të çojë gjithashtu në sjellje të çrregulluara të ngrënies. Që një dietë të funksionojë, duhet të shndërrohet në regjim, e prej saj të merrni vetëm zakonet e shëndetshme të të ushqyerit. Këtu përfshihen oraret e përpikta të ngrënies, sasinë e moderuar të ushqimit etj.

Sandra Aamodt, autorja e “Diets Make Us Fat”, ju jeni më të rrezikuar nga ngrënia emocionale, ngrënia nga mërzia dhe jeni më të prekshëm ndaj sinjaleve të jashtme që ju tregojnë të hani më shumë nga sa dëshiron trupi juaj.

Të qenët në një dietë, të ndaluarit veten për të ngrënë është shumë stresuese.  Studimet kanë zbuluar se rritja e hormonit të stresit kortizoli lidhet me ngrënien e tepruar. /Lajmi.net/