Njihuni me 20 kafshët më të vogla në botë |FOTO|

Kafshët kanë madhësi të ndryshme, dhe forma të ndryshme, por ajo që ne jemi mësuar të shohim janë në të shumtën e rasteve kafshët të cilat kanë konstrukt të madh, por ka edhe të tilla që janë krejtësisht e kundërta.

Lajme

13/08/2015 11:30

Kafshët kanë madhësi të ndryshme, dhe forma të ndryshme, por ajo që ne jemi mësuar të shohim janë në të shumtën e rasteve kafshët të cilat kanë konstrukt të madh, por ka edhe të tilla që janë krejtësisht e kundërta – dhe madhësia e tyre është shumë shumë e imët. Dhe nuk bëhet fjalë për pinguinët sepse ata i takojnë madhësisë mesatare. Disa nga kafshët (i përmbledhim në këtë emër sepse disa nga ta janë edhe insekte apo zogj), ka të tilla që nuk mund t’i shohë syri i njeriut. Për këtë arsye i kemi përmbledhur këtu 20 prej tyre, në mënyrë që të shihni se bota është përplot befasi. /lajmi.net

Monte Iberia Eleuth

Kitti’s Hog-Nosed Bat

Bee Hummingbird

Vechur Cow

Chihuahua

Philippine Tarsier

Pygmy Marmoset Monkey

Musky Caiman Crocodile

Paedocypris Fish

 

Patu Digua Spider

Brookesia Micra Chameleon

Pygmy Mouse Lemur

Royal Antelope

Denise’s Pygmy Seahorse

Virgin Islands Dwarf Gecko

Paedophryne Amauensis Frog

Etruscan Shrew

Speckled Padloper Tortoise

Vaquita

Barbados Threadsnake