Të Infektuar: 1052

Të Shëruar: 820

Të Vdekur: 30

Një kompani amerikane është e gatshme të fillojë një test sigurie të një vaksine kundër koronavirusit

16:00 | 7 Prill 2020

Studimi, i financuar nga fondacioni Bill dhe Melinda Gates, është një hap i parë për të parë nëse vaksina shfaqet e sigurt për teste më të mëdha.

Shumë grupe të tjera kërkimore janë duke u përpjekur të bëjnë vaksinat kundër COVID-19 duke përdorur një larmi metodash të ndryshme me shpresë se të paktën njëra do të ofrojë mbrojtje, transmeton lajmi.net.

Qasja Inovio është ajo që quhet vaksinë e ADN-së, e bërë duke përdorur një pjesë të kodit gjenetik të virusit të paketuar brenda një pjese të ADN-sintetike.

Kompania thotë se tashmë ka filluar rekrutimin e vullnetarëve për studimin e saj në secilën nga dy vendet.

Inovio parashikon që do të ketë të dhëna të mjaftueshme për të bërë një vlerësim fillestar të sigurisë së vaksinës, si dhe nëse është apo jo duke shkaktuar një përgjigje imune te pjesëmarrësit deri në këtë verë. /Lajmi.net/