Nenad Rashiq flet për polarizimin në serbë të Gjuriqit dhe serbë të Vullinit

Lideri dhe deputetin i Partisë Progresive Demokratike në Kuvendin e Kosovës, Nenad Rashiq deklaroi sot se mungesa e përfaqësuesve serbë nga seanca e sotme e Kuvendit, për shkak të polarizimit në serbë të Marko Gjuriqit dhe ata të Aleksandar Vullinit” nuk i kontribuon zgjidhjes së problemeve të serbëve në Kosovë.

Lajme

27/04/2015 20:54

“Sot në seancën parlamentare ndodhi që nuk ishin të gjithë përfaqësuesit serbë të pranishëm për arsye të polarizimit në serbë të Gjuriqit dhe serbë të Vullinit. Po e teprojmë me serbizim, ndërsa shumë pak me probleme praktike”, deklaroi Rashiq në tryezën e rrumbullakët kushtuar lirive dhe të drejtave të njeriut.

Nenad Rashiq dhe drejtori i Forumit për marrëdhënie etnike, Dushan Janjiq

Sipas fjalëve të drejtorit të Forumit për marrëdhënie etnike në Beograd, Dushan Janjiq, janë të mundshme dy rezultate: ose do të ndodhë përparimi në normalizimin e raporteve ndërmjet Beogradit e Prishtinës, që do të dërgojë në hapjen e negociatave Serbi-BE në qershor, ose “sërish i tërë procesi do të futet në qorrsokak deri në vjeshtë”.