Në përpjekje për të qenë atraktiv, meshkujt po dëmtojnë fertilitetin

19:06 | 28 Maj 2019

Shkencëtarët kanë zbuluar një paradoks kohor, sipas të cilit burrat dëmtojnë aftësinë e tyre fertile gjatë përpjekjeve për ta bërë veten më atraktivë.

Marrja e steroideve për të pasur një fizik më të fortë apo për të ruajtur flokët mund të dëmtojë pjellorinë, sipas studimeve të fundit, transmeton lajmi.net.

Steroidet anabolike imitojnë efektin e testosteronit të hormoneve mashkullore në trup dhe përdoren si ilaçe për rritjen e performancës dhe zhvillimin e muskujve. Ato përdoren rregullisht nga bodybuilder-ët.

Këto lloj steroidesh mashtrojnë gjendjen hipofizike të trurit për të menduar se testikujt janë të mbingarkuar.

Pra, gjëndrat reagojnë duke ndaluar prodhimin e dy hormoneve – të quajtur FSH dhe LH – që njihen si hormonet kryesore që nxisin prodhimin e spermës. /Lajmi.net/