MMPH financon rregullimin e lumenjve në Rahovec

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Ferid Agani, ka realizuar sot një vizitë në Komunën e Rahovecit, ku është pritur nga kryetari Idriz Vehapi.

Lajme

09/02/2016 20:52

Qëllimi i vizitës ishte njoftimi për së afërmi me gjendjen në fushën e mjedisit dhe projektet e tjera që ndërlidhen me këtë ministri.

Ministri Agani konfirmoi se tashmë janë ndarë mjetet financiare për rregullimin e shtratit të lumit “Dullo”, dhe atij “Remnik”, dhe do të shikohet mundësia e përkrahjes edhe të projekteve të tjera të cilat janë në interes të të gjithë banorëve të Komunës së Rahovecit.

Për rregullimin e shtratit të lumit “Dullo” i cili kalon nëpër qytetin e Rahovecit për vitin 2016 janë ndarë 50 mijë euro, kurse për  ndërtimin e shtratit të lumit “Remnik”, i cili kalon nëpër fshatin Fortesë për vitin 2016 janë ndarë 34 mijë euro.

Agani tha se janë dhe disa çështje të tjera, siç është zbatimi i udhëzimit administrativ për hartat zonale, që është po ashtu një projekt madhor, për të cilin duhet të kemi koordinim me të gjitha komunat e vendit.

Kryetari i Rahovecit, Idriz Vehapi, e falënderoi ministrin Agani, për ndarjen e mjeteve financiare për rregullimin e shtretërve të  lumenjve “Dullo” dhe “Remnik”, investime këto që kanë për qëllim mbrojtjen e  mjedisit në këtë komunë.

Vehapi, po ashtu, kërkoi nga ministri Agani, mbështetjen edhe të projekteve të tjera siç janë projekti i  lumit në fshatin Zoqishtë dhe projekti tjetër që ka të bëjë me ndërtimin e ndërtesës për banim social, projekt ky i cili ka filluar gjatë vitit 2015./lajmi.net