Ministria e Jashtme e Gjermanisë, i kërkon Ivanovit ta tërheqë vendimin

19:45 | 20 Maj 2016

Bundestagu gjerman

Ministria e Punëve të Jashtme të Gjermanisë, përmes një komunikate me shkrim ka përshëndetur vendimin e fundit të Parlamentit të Maqedonisë që të shtyhen zgjedhjet parlamentare të parapara për tu mbajtur me 5 qershor.

Kjo ministri kërkon që në Maqedoni të realizohen reformat e besueshme dhe urgjentisht të tërhiqet vendimi për faljen e zyrtarëve që po hetohen për krime, të cilën e bëri para disa javësh Presidenti i shtetit, Gjorge Ivanov, shkruan portali i lajmeve Zhurnal.

“E përshëndesim vendimin e parlamentit maqedonas për prolongimin edhe të njëhershëm të zgjedhjeve parlamentare të caktuara më 5 qershor. Kjo do t’ju mundësojë partive që të përmirësojnë shqetësimet e tyre të muajve të fundit, dhe ta kthejnë shtetin në rrugën evropiane.

“Përsëri shtyrja e zgjedhjeve patjetër duhet të realizohet përmes një procesi reformues të besueshëm. Po ashtu është me rëndësi që urgjentisht të tërhiqet vendimi për amnisti të një numri të madh të politikanëve të miratuar në prill. Akuzat për keqpërdorim të pushtetit patjetër duhet të hetohen me qëllim që t’ju kthehet besimi i qytetarëve të Maqedonisë tek institucionet”.

“Prokurorja speciale patjetër duhet të vazhdon punën e vet pa asnjë pengesë”, thuhet mes tjerash në komunikatën e Ministrisë së Punëve të Jashtme gjermane”, thuhet ne komunikatën e kësaj ministrie në Gjermani.