Ministri Murati kërkon nga Austria lirimin nga pagesa për studentët kosovarë

Gjatë vizitës dyditore në Austri, ministri Valon Murati u takua me drejtorin e përgjithshëm për integrime në Ministrinë për Evropë, Integrim dhe Punë të Jashtme në Austri, Stefan Stainer.

Lajme

09/03/2015 12:12

Stainer e njoftoi ministrin Murati për integrimin e komuniteteve në shtetin austriak, në veçanti atij shqiptar.

Në këtë takim u vlerësua lart niveli i integrimit të komunitetit tonë në Austri.

Ndërkaq, ministri Murati i njohu nikoqirët me objektivat e Ministrisë së Diasporës, në veçanti për punën që është bërë për krijimin e rrjeteve në diasporë, konkretisht krijimin e Rrjetit të bizneseve dhe atij të studentëve dhe shoqatave shqiptare në Austri.

Ministri Murati kërkoi nga Stainer që të intensifikohet bashkëpunimi me këto rrjete.

Po ashtu, sa i përket diasporës, u bisedua edhe për thellimin e bashkëpunimit në fushën e arsimit, aktiviteteve kulturore dhe investimeve.

Veçanërisht, ministri Murati u interesua për mundësinë e lirimit të pagesave të semestrit për studentët nga Kosova që studiojnë në Austri ose thjeshtësimin e procedurave të punës për këta studentë, ashtu siç u mundësohet studentëve nga Bashkimi Evropian.