Ministri Çollaku: Serbia ende sheh ëndërr se e ka mundur Kosovën

​Ministri i Integrimeve Evropiane, Bekim Çollaku ka reaguar pas deklarime të bërë nga Drejtori i Zyrës për Kosovën, Marko Gjuriq, që sipas tij Serbia fito në Bruksel 5 me 0 kundrejt Kosovës. Çollaku përmes një postim në Foacebok ka thënë se deklaratat e tilla janë monolog monoton, të cilat siç thotë ai behën për të ushqyer me patriotizëm Serbinë.

Lajme

25/08/2015 22:30

Ky është postimi i plotë i ministrit Çollaku:

Një monolog monton i një zyrtari të Serbisë vazhdon të bëjë pëpjekje dëshperuese për të ushqyer me patriotizem Serbinë. Ai duke mos arritur të zgjohet nga endrrat për Serbinë e madhe, vazhdon me zhurmen e zakonshme duke përseritur se Kosova është e Serbisë. Edhe pse këtë zhurmë e bën çdo ditë, duket se ajo nuk arrin dot ti infektoj veshet e atyre që tashmë janë zgjuar. Fundja, nëse pohimet e tija do të ishin të vërteta qoftë edhe në ëndrrën e tij, pse ai vazhdon ti përserit ato? Sonte tha “që Serbia fitoi 5:0”. Kështu, Sërbia tha edhe kur humbi betejën e Kosovës në vitin 1389…kështu tha edhe në qërshor të vitit 1999. Kështu do thonë gjithmonë. Punë e madhe…. Por, Kosovën nuk e pengojnë ëndrrat e tilla të shekullit të kaluar. Ne vazhdojmë përpara rrugën tonë drejt integrimit në BE dhe NATO.