Ministrat e BE-së, takim me 22 shtator për krizën e migrantëve

Ministrat Brendshëm të Bashkimit Evropianë, do të mbajnë një takim të jashtëzakonshëm, të enjten e ardhshme, me 22 shtator.

Bota

15/09/2015 19:19

Takimi do të mbahet për të diskutuar çështjen e migrantëve, raporton Reuters.

Luksemburgu, e cila e ka radhën e rotacionit të presidencës së BE-së, ka thënë në një deklaratë se dëshiron që Këshilli i Evropës të arrijë një marrëveshje, për shpërndarjen e 120 mijë migrantëve.

Rreth kësaj çështje vendet anëtare të BE-së, janë ndarë në dyshë.

Gjermani dhe aleatët e tjerë perëndimorë janë për pranimin e migrantëve, përderisa Hungaria dhe aleatët e saj lindorë kundërshtojnë një gjë të tillë./REL