Të Infektuar: 58.687

Të Shëruar: 51.337

Të Vdekur: 1.471

Mbanin qese mbeturinash në mungesë të pajisjeve mbrojtëse personale dhe testojnë pozitive me Covid-19

8:26 | 9 Prill 2020

Tre infermiere që mbanin qese mbeturinash për shkak të mungesës së pajisjeve mbrojtëse personale raportohet se kanë testuar pozitive me koronavirus.

Vetëm disa javë më parë, infermierët kishin ndarë një foto të tyre të mbështjella me qese mbeturinash ndërsa kërkonin maska, fustane dhe doreza të duhura në Spitalin Northwick Park, në Harrow, transmeton lajmi.net.

Spitali më parë deklaroi një situatë emergjente pasi të gjitha shtretërit e tij të kujdesit kritik ishin mbushur me pacientë. Më shumë se 50% e stafit që punojnë në një repart tani kanë testuar pozitivë me koronavirus, raporton Daily Telegraph.

Infermieret thanë se duhej të “përdorin iniciativën e tyre” duke veshur qese mbeturinash, pasi nuk kishin “zgjidhje tjetër” për shkak të mungesës së pajisjeve mbrojtëse personale. /Lajmi.net/