Makina e sportit Porsche do të quhet Taycan

16:54 | 9 Qershor 2018

Në vitin 2019, makina elektrike e prodhuesit gjerman do të vijen në treg. Të premten, prodhuesi gjerman njoftoi emrin e veturës.

Deri më tani, kjo është makina e parë elektrike që Porsche dëshiron të sjellë në treg nën emrin “Misioni E”. Në 70 vjetorin e prodhuesit të makinave sportive gjermane, të premten në Stuttgart, CEO Oliver Blume njoftoi emrin e veturës. Ai do të quhet Taycan”.

Makina është planifikuar për fillimin në 2019, ka dy motorë elektrikë me një total prej 600 hp dhe arrin shpejtësin 100 km / h në më pak se 3.5 sekonda.

Ajo do të arrijë një distancë prej gati 500 kilometrash dhe mund të ngarkohet në 15 minuta. Çmimi për Taycan nuk është ende i njohur.