Londra, kryeqendra me numrin më të madh të miliarderëve

Kryeqyteti britanik ka më shumë miliarderë se cilido qytet tjetër në botë, kurse Britania e Madhe ka përqendrimin më të madh të miliarderëve sipas numrit të banorëve.

Lajme

11/05/2014 14:56

Sipas të dhëna të publikuara nga gazeta The Sunday Times, në Londër jetojnë 72 nga gjithsej 104 miliarderë në mbarë Britaninë, ndërsa vendin e dytë e zë Moska me 48 miliarderë.

New York është qyteti i tretë në botë për nga nunmri i miliarderëve që jetojnë në të, i pasuar nga San Francisco me 42, Los Angeles me 38 dhe Hogkongu me 34 miliarderë.