Ky nuk është ‘kamion’, ky është ‘përbindësh’ dhe quhet Nikola (Video/Foto)

Kompania amerikane “Nikola Motor Company” përfundimisht e ka prezantuar kamionin e gjelbër hibrid të quajtur Nikola One.

Auto & Tek

03/12/2016 19:43

Kompania ka bërë të ditur se kamioni do të lëviz përmes hidrogjenit dhe se me një mbushje mund t’i përshkoi 1.200 mile (1.900 kilometra), transmeton lajmi.net.

Sistemi hibrid i këtij përbindëshi të rrugëve gjendet pas kabinës, me bateri prej 320 kilovat në orë e cila akumulon energji të mjaftueshme për funksionimin e gjashtë elektro-motorëve, secili për një rrotë.

Kamioni, siç thonë nga kompania, do të duhej që të shpenzonte dy herë më pak derivate sesa një motor klasik dizel të cilin e kanë kamionët bashkëkohor. /Lajmi.net/
nikola1 nikola2 nikola3

YouTube player
YouTube player