Ky është shqiptari i dëbuar nga Italia si mbështetës i ISIS-it

13:00 | 17 Maj 2016

Një 25 vjeçar nga Elbasani u dëbua nga autoritetet italiane për shkak se ishte përkrahës i ISIS.

Gazeta italiane “Corriere della Sera” shkruan se bëhet fjalë për shtetasin Bledar Ibrahimi, i cili jetonte në Pozzo d’Adda, në kufi me provincën e Bergamos.

Ai ka jetuar për tetë vite në Itali. Hetuesit kanë zbuluar se ai ishte aktiv në rrjetet sociale duke e cilësuar si “Keyboard xhihadist”.

Urdhri për dëbimin është dhënë në fillim të muajit mars për shkak të pikëpamjeve të tij radikale.

Hetimet kanë zbuluar se Ibrahimi ishte “mrekulluar nga puna e shtetit islam” dhe se “ka shprehur dëshirën për të luftuar në mesin e organizatave terroriste”.

Pas monitorimit të veprimeve të tij në rrjetet sociale, Ministria e Brendshme italiane e ka vendosur në listën e personave që përbëjnë kërcënim të menjëhershëm për sulm terrorist, duke e shpallur “person të padëshiruar në shtetin italian”. Ai është në listën e 74 personave të dëbuar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Një 25 vjeçar nga Elbasani u dëbua nga autoritetet italiane për shkak se ishte përkrahës i ISIS.

Gazeta italiane “Corriere della Sera” shkruan se bëhet fjalë për shtetasin Bledar Ibrahimi, i cili jetonte në Pozzo d’Adda, në kufi me provincën e Bergamos.

Ai ka jetuar për tetë vite në Itali. Hetuesit kanë zbuluar se ai ishte aktiv në rrjetet sociale duke e cilësuar si “Keyboard xhihadist”.

Urdhri për dëbimin është dhënë në fillim të muajit mars për shkak të pikëpamjeve të tij radikale.

Hetimet kanë zbuluar se Ibrahimi ishte “mrekulluar nga puna e shtetit islam” dhe se “ka shprehur dëshirën për të luftuar në mesin e organizatave terroriste “.

Pas monitorimit të veprimeve të tij në rrjetet sociale, Ministria e Brendshme italiane e ka vendosur në listën e personave që përbëjnë kërcënim të menjëhershëm për sulm terrorist, duke e shpallur “person të padëshiruar në shtetin italian”. Ai është në listën e 74 personave të dëbuar.