Kjo teknologji e cila do shpëtoj shumë jetë, do të jetë standarte që nga viti 2025

20:08 | 6 Shtator 2019

Ka qenë një verë tejet e nxehtë, shumë fëmijë kanë vdekur nga nxehtësia e lartë prapa makinave në vetëm 20 ditë në Britani të madhe.

Në llogaritje të fundit, 35 fëmijë kanë vdekur gjithsej në fund të ksaj vere. Sipas të dhënave që nga viti 1990 deri 2018 kanë vdekur më shumë se 900 fëmijë brenda makinës, për shkak temperaturave të larta.

Tani në vitin 2019 numri është rritur në 1000 dhe ende na kanë mbetur disa ditë të verës, raporton “CarBuzz”, transmeton lajmi.net.

Kjo është një problem serioz dhe, më në fund, dy grupe ndërrimi që e reprezentojnë ‘Toytoa”, “Ford”, janë përkushtuar nnë krijmin e një ulëse të rrallë me teknologji deri në vitin 2025, që vepron si një rikujtim.

Sipas këtij angazhimi, prodhuesit e automjeteve do të inovojnë duke prezantuar një gamë të gjerë të qasjeve që ndihmojnë prindërit dhe kujdestarët të kujtojnë dhe të kontrollojnë ulëset e paske, kur ata largohen nga makina.

Këtu përfshihen një kombinim i alarmeve dëgjimore dhe vizuale që do të aktivizohen pasi të fiket automjeti. /Lajmi.net/