Të Infektuar: 106.489

Të Shëruar: 97.877

Të Vdekur: 2.210

Këta janë timonët më të çuditshëm të makinave të bërë ndonjëherë – Sa prej tyre i njihni veçse?

9:35 | 3 Maj 2021

Timonët e makinave janë të rrumbullakët dhe kanë disa tuba apo jo? Epo, jo gjithmonë.

Që kur makinat janë krijuar në shekullin e 19, ato gjithmonë kanë pasur një timon të rrumbullakët, shkruan lajmi.net.

Nga ajo kohë, sigurisht makinat janë bërë më të komplikuara dhe me më shumë opsione në timon, por baza e tyre ka mbetur e njëjta.

Mirëpo me kalimin e viteve, ka pasur disa prodhues që janë përpjekur ta thyejnë këtë unitet të formës së timonit.

Ato nuk zgjatën kurrë, sepse nuk ishin të përshtatshme për përdorim. Prandaj sot kemi mbledhur të gjithë timonët më të çuditshëm që janë prodhuar ndonjëherë.

Chevrolet Spinner (1940)
Messerschmitt KR200 (1955)
Ford Edsel Teletouch (1957)
Citroën ID19 (1959)
Plymouth Fury (1960)
Chevrolet Corvair Testudo (1963)
Ford Wrist Twist (1965)
Maserati Boomerang (1971)
Austin Allegro (1973)
Aston Martin Lagonda (1977)
Lancia Sibilo (1978)
Citroën Karin (1980)
Lamborghini Athon (1980)
Matra Murena (1980)
Renault 5 Turbo (1980)
Italdesign Orca (1982)
Mazda MX-03 (1985)
Subaru XT (1985)
Oldsmobile Incas (1986)
Saab 9000 Prometheus (1993)
Mercedes F200 (1996)
BMW Z22 (1999)
Citroën Osmose (2000)
Spyker C8 Spyder (2000)
GM Hy-Wire (2002)
Citroën C4 (2004)
Pagani Zonda R (2009)
Honda EV-STER (2011)
Pagani Huayra (2011)
Chevrolet Corvette C8 (2019) /Lajmi.net/