Janë 14 milionë. Jetojnë nga Europa, në Australi. Po kush janë Romët? (Foto)

A kanë qenë romët gjithmonë nomadë? A është e vërtetë që nuk kanë kulturë? Përse shihen si lypsar? Në fund të fundit, kush janë romët? Dhe pse kaq shumë legjenda negative? Dhe pse duhen zhbërë?

Lajme

06/06/2015 23:45

Nëse hebrenjtë kanë pasur Biblën, si ruajtëse të identitetit kulturor, romët kanë pasur gjithmonë muzikën. Ajo ka influencuar dhe pasuruar kompozitorë si Johannes Brahms, Franz Schubert, Maurice Ravel, Igor Stravinsky, Peter Ciaikov. Për të mbërritur tek Goran Bregoviq, i cili ka shfrytëzuar motivet e muzikës së romëve të Maqedonisë.

Screen-Shot-2015-06-05-at-21.52.26 Screen-Shot-2015-06-05-at-21.52.19 Screen-Shot-2015-06-05-at-21.52.31 Screen-Shot-2015-06-05-at-21.52.39 Screen-Shot-2015-06-05-at-21.53.33