Jahjaga kërkon nga Meucci hetime për rastin e Limajt

Presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, ka kërkuar nga EULEX-i që të nisë hetime lidhur me dyshimet e publikuara për rigjykimin e rastit “Kleça”.

Lajme

11/03/2015 14:33

Jahjaga këtë kërkesë e drejtoi sot gjatë një takimi që pati me shefin e misionit evropian për sundim të Ligjit (EULEX), Gabriele Meucci, ndërsa deklaroi se drejtësia duhet të vihet në vend.

“Presidentja e Republikës së Kosovës, zonja Atifete Jahjaga, priti sot në takim shefin e misionit të BE-së për sundimin e ligjit, EULEX, zotëri Gabriele Meucci, me të cilin bisedoi për bashkëpunimin me institucionet e Kosovës në fushën e drejtësisë, si dhe për shtimin e efikasitetit në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar”, thuhet në njoftimin e Presidences.

“Presidentja Jahjaga në bisedë me zotëri Meucci u interesua veçanërisht për rastin e deputetit të Kuvendit të Kosovës dhe kryetarit të Nisma për Kosovën, zotëri Fatmir Limaj dhe vënien e drejtësisë në vend në këtë rast. Presidentja Jahjaga theksoi se përgjegjësitë e saj kushtetuese nuk mundësojnë dhe nuk e lejojnë ndërhyrjen në sistemin e drejtësisë, i cili duhet të jetë plotësisht i paanshëm politikisht dhe profesional, por theksoi se zbardhja e të vërtetës do të ndihmonte drejtësinë dhe do të ulte tensionet e mundshme në vend”.

“Presidentja Jahjaga theksoi se Kosova duhet të ndërtohet mbi parimet e një shteti të së drejtës, ku të gjithë qytetarët janë të barabartë përpara drejtësisë dhe ku sundon ligji dhe rendi, që ndihmon në zhvillimin e gjithmbarshëm të shoqërisë”, thuhet në këtë njoftim.