“Hilli i tha Vuçiqit që dialogu Kosovë-Serbi përcakton edhe marrëdhëniet me SHBA-në”

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka pritur sot ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Christopher Hill, me të cilin ka biseduar për situatën aktuale në rajon, veçanërisht pas raundit të fundit të dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, të mbajtur javën e kaluar në Bruksel. Në një lidhje nga Beogradi në emisionin Info Magazine, gazetari…

Lajme

23/08/2022 18:08

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka pritur sot ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Christopher Hill, me të cilin ka biseduar për situatën aktuale në rajon, veçanërisht pas raundit të fundit të dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, të mbajtur javën e kaluar në Bruksel.

Në një lidhje nga Beogradi në emisionin Info Magazine, gazetari Idro Seferi ka bërë të ditur se ambasadori Hill i ka thënë Vuçiqit se dialogu nuk është i rëndësishëm vetëm për marrëdhëniet Kosovë-Serbi, por edhe për marrëdhëniet ndërmjet Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Serbisë.

“Ambasadori Hill e ka përshëndetur faktin se Serbia është e gatshme të marrë pjesë në dialog. Ai ka thënë se është bërë një progres”.

“Ajo që Hill ka përmendur është se dialogu nuk është i rëndësishëm vetëm për marrëdhëniet Kosovë-Serbi, por edhe për marrëdhëniet SHBA-Serbi që sipas tij duhet thelluar”.