Guvernatori i Kalifornisë pezullon dënimet me vdekje

Guvernatori i Kalifornisë, Gavin Newsom, pritet të marrë një vendim për pezullimin e dënimeve me vdekje në këtë shtet të Amerikës.

Bota

13/03/2019 17:08

Në pritje të këtij vendimi janë rreth 740 persona të cilët shpresojnë të merret një vendim i tillë.

Sipas deklaratave të parit të shtetit të Kalifornisë, “dënimi me vdekje është një vendim i gabuar”.

Ai tani po synon edhe mbylljen e burgut në St Quentin.

Aktivistët e të drejtave dhe lirive të njeriut e kanë përshëndetur një vendim të tillë.

Në vitin e kaluar janë ekzekutuar 25 vetë, kurse sivjet tre, shkruan “Deutsche Welle”.

Zbatimi i dënimit me vdekje sipas autoriteteve kishte edhe kosto jashtëzakonisht të mëdha, rreth katër miliardë dollarë në vit.