FOL: Mbi gjysma e bizneseve thonë që korrupsioni është i pranishëm në prokurim publik

12:24 | 9 Dhjetor 2021

Lëvizja “FOL” ka publikuar gjetjet e hulumtimit “Perceptimet e sektorit privat rreth prokurimit publik”.

Yllka Buzhala, nga Lëvizja “FOL”, tha se bizneset e anketuar i takojnë 18 profileve dhe se 60% e anketave janë realizuar në Prishtinë.

Sipas saj, në anketa janë përfshirë biznese që janë pjesë në aktivitete të prokurimit publik.

“FOL merret me monitorimin e prokurimit publik. Ka realizuar një varg aktivitesh siç janë lansimi i portalit transparent. Këtë vit FOL e ka fokus edhe bizneset që lidhin kontrata me institucione. Sa është prokurimi publik i qasshëm ndaj bizneseve”.

“Sa i përket profilit të bizneseve janë 18 biznese. Ndërsa  60% anketa janë realizuar në Prishtinë. Llojet e prokurimit janë shërbime, ndërtim dhe furnizime. Ne kemi marrë biznese që janë pjesë në aktivitete të prokurimit publik”.

Ardi Shatri, tha se 67% e bizneseve janë ballafaquat me sfidat gjatë pandemisë. Sipas tij, mbi gjysma e bizneseve thonë që korrupsioni është i pranishëm në prokurim publik, raporton EO.

“Mbi gjysma e bizneseve mendojnë që korrupsioni është i pranishëm në prokurim publik. Ata që ndikojnë janë zvarritja e proceseve gjyqësore. Prokurimi publik bëhet në formë ta hapur”.

“Partitë politike i konsiderojnë faktor të rëndësishëm se si zhvillohet prokurimi publik. 45% e bizneseve e kanë përmend tenderin si problem kyç në prokurimin publik. Partitë politike kanë rol se qysh rregullohet prokurimi publik”. /Lajmi.net/