Fenomene mjekësore që askush nuk mund ti shpjegoj

Edhe pse mund të tingëllojë si diçka e pabesueshme që një i rritur mund të ketë tri këmbë, apo një vajzë të ecë me gjunjë të kthyer mbrapsht, njerëz të tillë me të vërtetë kanë ekzistuar. Dhe ata kanë dhënë gjithçka nga vetja vetëm dhe vetëm që të jenë të pavarur.

Fun

15/06/2015 00:00

Megjithatë, shumica e tyre kanë punuar në cirk, por në kohën e tyre kanë qenë shumë të suksesshëm dhe të njohur. Njeriu me tri këmbë luante një pikë interesante ku me këmbën e tretë kryente akrobacione futbolli, derisa një tjetër që kishte binjakun e tij të ngjitur për barku, nuk e merrte si diçka tragjike.

Gjatë një hulumtimi të realizuar së fundmi, janë zbuluar katër njerëz me tipare të tilla të cilët më shkathtësitë e tyre i argëtonin të tjerët.

Ela Harper (1870-1921)

E njohur si vajza deve siç e kanë quajtur të tjerët, kishte pasur një defekt ortopedik që e kishte quar drejt shtrembërimit të gjunjëve. Ajo kishte ecur me këmbë dhe duar pasi ashtu i dukej më lehtë, kurse në vitin 1886 ishte bërë yll cirku duke pushtuar kështu ballinat e gazetave. Për shkak të popullaritetit të madh, në atë kohë ajo paguhej nga 200 dollarë në javë, ndërsa pasi ishte larguar nga cirku ishte martuar me Robert L. Saveli.

Ela

Fani Mils (1859-1899)

Shumë njerëz e kishin quajtur vajza me shputat e mëdha, pasi që në fakt i kishte. Në fakt, Fani vuante nga sëmundja Milrojev që shkakton rritjen e këmbëve në madhësi anormale. Fani i kishte shputat e mëdha plotë 43 centimetra.

Fani Mils

Mauris Tilet (1903-1954)

Maurice është quajtur në bazë të një engjëlli francez. Vuante nga një sëmundje e rrallë që nxiste rritjen dhe trashjen e kockave të trupit. Për shkak të trupit gjigant, ai gjatë jetës ishte marrë me mundje, dhe në vitin 1940 ishte shpallur kampion i botës në kategori të rëndë.

Mauris Tilet

Frank Lentini (1881-1966)

Frank-un e kanë quajtur edhe Lentini i Madh. Ai kishte tri këmbë dhe që të tri këmbët i kishte në funksion të plotë. Por nuk ishin vetëm tri këmbët që e bënin atë të jetë unik në llojin e tij. Ai kishte të ngjitur për barku edhe binjakun e tij të cili madje i kishte vënë një emër. Gjatë gjithë jetës ka punuar në një cirk amerikan, ndërsa njëra prej pikave më interesante ishte vrapimi me dy këmbë deri me të tretën shutonte topin e futbollit. Për shkak të martesës ai vendosi të braktis cirkun.

Frank Lentini