A e dini çka tregon logoja e veturës “Audi”? (Foto)

Logoja e kompanisë “Audi” me katër rrathë ka një mesazh për prodhuesin e saj.

Auto & Tek

06/12/2016 21:39

Kompania “Audi” me prodhimet e saj mjaftë luksoze dhe të përshtatshme, patën një problem me logon e tyre. Kjo kompani u akuzuan se kishte kopjuar nga ajo e “Lojërave Olimpike” që ka pesë rrathë, këtë rast Komiteti Olimpik Botëror e dërgoi në gjykatë, por këtë betejë e humben, shkruan rtv21.tv.

ll_1481023777-3952236

Logoja me katër unaza (rrathë) ka të bëjë me krijuesit e vjetër të makinave në Gjermani.

Prodhuesit e makinave Audi, DKW, Wanderer dhe Horch ishin të pavarura ndërsa, në vitin 1932 u bashkuan dhe krijuan logon e tyre katër-rrathësh, duke e simbolizuar secilën kompani me nga një rreth.

Logoja “Audi” është modifikuar në vitin 2009, për ta festuar ditëlindjen e 100- të të saj.