Deputetja e PDK-së: Lobistët serbë po përdorin fëmijët për fushatë kundër Kosovës

Deputetja e Kuvendit të Kosovës nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Blerta Deliu, ka reaguar ndaj protestave që serbët kanë mbajtur në Uashington.

Lajme

09/06/2020 08:47

Deputetja e PDK-së, Blerta Deliu-Kodra ka paraqitur në profilin e saj në Facebook disa fotografi në të cilat shihen disa fëmijë serbë duke mbajtur pankarta me gjuhë ofenduese ndaj ish-presidentit amerikan Bill Clinton, për shkak të intervenimit ndaj gjenocidit të Serbisë të bërë në Kosovë.

Deliu-Kodra ka shkruar se lobistët serb po vazhdojnë të shfrytëzojnë vëmendjen globale kundër Kosovës

“Lobistët serb shfrytëzojnë vëmendjen globale të protestave kundër racizmit për të fyer ish-Presidentin amerikan Bill Clinton, i cili nëpërmjet fushatës ajrore kundër forcave serbe parandaloi spastrimin etnik dhe gjenocidin ndaj shqiptarëve të Kosovës.”, ka shkruar ajo ndër të tjerash Deliu-Kodra.

Tutje ajo ka thënë se lobistët serbë po përdorin fëmijët për këto fushat kundër Kosovës por edhe kundër ish-presidentit Clinton.

Postimi i plotë i Delu-Kodrës, pa ndërhyrje:

Lobistët serb shfrytëzojnë vëmendjen globale të protestave kundër racizmit për të fyer ish-Presidentin amerikan Bill Clinton, i cili nëpërmjet fushatës ajrore kundër forcave serbe parandaloi spastrimin etnik dhe gjenocidin ndaj shqiptarëve të Kosovës.

Në këto protesta dhe marshe ku demonstrohet si rrallë më parë kundër paragjykimeve, të cilat vazhdojnë të shkaktojnë viktima, lobistët serbë përdorin fëmijët për të përcjellur pikërisht mesazhin e kundërt, atë të urrejtjës së padurueshme ndaj tjetrit.

Përveç parullës monotone “Kosova është Serbi”, ajo që bie në sy është një vogëlush i pafajshëm, të cilit i është vënë në duar pankarta me përmbajtje të rëndë fyese “Klinton ‘peder’ serbët mbajnë mend”.

Përveç figurës së Klintonit, ata fyejnë rëndë komunitetin LGBTI, e që këto protesta masive kanë qëllim ta luftojnë mu këtë dukuri të përhapjes së urrejtjës bazuar mbi paragjykime.

Shqiptarët nuk harrojnë! Përherë mirënjohës Presidentit Klinton, pa të cilin liria do të ishte pakrahasimisht më e kushtueshme.

Foto: Cristina Maza, gazetare e pavarur. Realizuar gjatë protestës anti-racise në Washington D.C. /Lajmi.net/