Çfarë pozicioni duhet të zgjedhim kur ulemi në tualet

Matematika është kudo dhe banjo nuk bën përjashtim.

Lifestyle

26/10/2020 15:40

Rezulton se këndi i krijuar nga rektumi juaj kur uleni në tualet ndikon në shëndetin tuaj! Me fjalë të tjera, ekziston një mënyrë e duhur dhe një mënyrë e gabuar për t’u ulur në tualet.

Sot ne kemi marrë në konsideratë matematikën e të shkuarit në banjë për të zbuluar se cili është pozicioni më i mirë kur uleni në një tualet dhe si një bonus, ne po zbulojmë se si lidhen të shkuarit në tualet me lumturinë.

Mbledhjet

Sipas këtij studimi, mbledhja është pozicioni më i mirë për tu bërë gjatë kohës që dilni në tualet. Sigurisht, për perëndimorët, kjo mund të mos jetë ideale pasi tualetet janë të dizajnuara që njerëzit të ulen mbi to dhe të përkulen pak përpara.

Ulur dhe mbështetur përpara

Në varësi të këndit të përdorur, përkulja përpara mund të mos jetë ideja më e mirë. Në fund të fundit, pavarësisht nëse jeni ulur apo jo, ka diçka të tillë si pozicioni i duhur i zorrëve. Nëse jeni një “i dobët”, përkuleni deri sa bërrylat të prekin gjunjët. Në këtë pozicion, ju në të vërtetë mund të riprodhoni këndin e mbledhjes.

Ulur dhe mbështetur prapa

Nëse ndjekim këshillat e këtij studimi, duke treguar se mbledhja është mënyra më e këndshme për të shkuar në banjë, atëherë të ulesh dhe të përkulesh prapa është ndoshta një ide e keqe. Në këtë rast, këndi i krijuar midis muskujve puborectalis dhe rektumit kërkon më shumë përpjekje.

Ulur dhe përballë rezervuarit

Kjo nuk është mënyra më e rehatshme për të shkuar në banjë. Nga njëra anë, kjo ju pengon të jeni në gjendje të mbështeteni përpara për të kryer pozicionin e mbledhjes, siç rekomandon Giulia Enders.

Nga ana tjetër, një pozicion i tillë jopraktik mund t’ju detyrojë të qëndroni më gjatë në banjë ose madje të tendoseni veten, gjë që nuk është e mirë.

Mbledhje e kundërt

Nëse mbledhja në një banjë perëndimore është tashmë e ndërlikuar, mbledhja e kundërt mund të sjellë argëtimin në një nivel krejt të ri. Në fund të fundit, efekti në trupin tuaj është i njëjtë pasi krijohet një kënd më pak akut. Sidoqoftë, shtrohet pyetja e qëllimit …

Bonusi: Sa i lidhur është ky proçes me mirëqenien tuaj emocionale

Pozicioni i duhur i tualetit është i rëndësishëm sepse ju lejon ë proçesi të jetë më i lehtë. Në një zbulim të fundit, shkencëtarët nga Belgjika vërtetuan se mikrobet e zorrëve mund të ndikojnë në sistemin tuaj nervor, duke ndikuar kështu në gjendjen shpirtërore.

Mbetet e paqartë se çfarë lidhje ka midis shëndetit mendor dhe baktereve. Por ajo që duket se është e vërtetë është se një çekuilibër në bakteret e zorrëve, i cili mund të krijohet duke u ulur në pozicionin e gabuar në banjë, mund të shkaktojë çrregullime kronike.