‘Çajtore’ në majë të malit 2133 metra lartësi |FOTO GALERI|

Ky mal nuk krahasohet me malet më të larta në botë, ajo gjendet vetëm 2133 metra lartësi, por ajo që e karakterizon atë është se në qendër kur arrihet te maja gjendet një tempull budist i cili tani është shëndrruar në 'çajtore', dhe turistët janë duke e vësrshuar këtë lokacion pikërisht për këtë arsye.

Fun

03/08/2015 11:27

Hua Shan (Mali i Lules) është një vend malor në provincën Shaanxi të Kinës Qendrore. Ky teren malor ka 5 maja të maleve, dhe maja jugore është ajo për të cilët do të bëhet fjalë, dhe e cila është shëndrruar në një atraksion shumë të veçantë. Me siguri se ajo nuk krahasohet me malet më të larta në botë, ajo gjendet vetëm 2133 metra lartësi, por ajo që e karakterizon atë është se në qendër kur arrihet te maja gjendet një tempull budist i cili tani është shëndrruar në ‘çajtore’, dhe turistët janë duke e vësrshuar këtë lokacion pikërisht për këtë arsye.

Rruga për të arritur në Hua Shan fillon me disa shkallë betorni të cilat njihen edhe me emrin ‘Shkallët e Parajsës’ dhe ato janë shumë të pjerrëta. Do të ketë raste kur ju do të ngjiteni në shkallë vertikale të cilat duken të pa-fundme pa vende ku mund të pushoni, dhe pa vende se ku mund të shkoni në toalet dhe më e vështira edhe pa anësore mbrojtëse, kështuqë nëse nuk keni steminë si të nja ‘kali garues’ dhe muskuj të këmbës të një balerini, duhet të mendoheni dy herë se a mund ta kaloni këtë shteg apo jo. /lajmi.net

 

1_terrifying walk

2_terrifying walk

3_terrifying walk

4_terrifying walk

5_terrifying walk

6_terrifying walk

7_terrifying walk

8_terrifying walk

9_terrifying walk