Shqiptarët dhe racizmi

“Ne nuk jemi racistë,” thonë ballëlartë popullësia gjithë-ngjyrëdashëse e Shqipërisë, teksa shohin filmin e tyre të preferuar me afrikanë-amerikanë. “Kishim një të ftuar aziatik, sa shumë na pëlqen shkëmbimi i kulturës mes popujve të ndryshëm,” përsërisin gjithë krenari ata. Kur…

Lexo artikullin

Vetmia në hijen e errët

11

Ditë e ftohtë me shi , diku edhe me fluska bore. – Shiu ec  verdallë rrugëve te këtij vendi  te shkretë.  Askush nuk lëviz. Të vije nje dyshim se të gjithë kanë ikur dhe askush nuk është këtu.Perballë kësaj dritarje…

Lexo artikullin

As me shehër as me Barilevë

Sytëdonë me na i nxjerr me reklama televizive, reklama në radio, fletushka, punëtori e seminare të shumta këta “të huajt”, copë ranë të na edukojnë lidhur me barazinë gjinore, besa besa edhe fonde të mëdha janë derdhë në këtë drejtim.…

Lexo artikullin

Shoqe shoqe, kallamoqe

E keni vënë re se si çdo fundvit ngërthen në vete një lloj nostalgjie për vitin plak por edhe një lloj entuziazmi për vitin që po vjen, dhe këto dy emocione sikur garojnë fuqishëm me njëra tjetrën brenda nesh për…

Lexo artikullin

Duda Cena : Ndihem krenare !

12247110_1660959014191219_7677698535931932386_n

Princesha e Euroasisë , Miss elegance of freedom of the world 2015 -janë disa nga tituj që ka fituar modelja 16 vjeqare në ktë vitë ! Pos këtyre titujve ajo mori pjesë edhe në spektalin "KREATORI ME I MIRE SHQIPTAR 2015" ,organizuar…

Lexo artikullin

MOMENTE TE BUKURA

19

  Une jam piktor shqiptar që jetoj në Linz të Austrisë. Nga 22 tetori është hapur ekspozita ime personale e dyta me radh në kryeqytetin austriak, Vjenë. Ekspozita mban titullin "Momente të bukura" dhe  është e hapur deri  me 15 janar…

Lexo artikullin

Kush është Agim Metbala ?

1234012_482717868491822_1996160957_n

Agim Metbala u lind më 1953 në Rahovec. Shkollën fillore dhe atë të mesme- gjimnazin, drejtimin e pëgjithshëm, i kreu në vendlindje, studioi dhe u diplomua pranë Fakultetit Juridik në Universitetin e Kosovës, më 1976. Aty i vazhdoi edhe studimet pasuniversitare.…

Lexo artikullin