BE diskuton nesër me sekretarin e përgjithshëm të OBSH-së

Ministrat e jashtëm të vendeve anëtare të BE-së do të diskutojnë për ndihmën e vendeve partnere në luftën kundër koronavirusit në një video-konferencë të hënën, dhe kreu i Organizatës Botërore të Shëndetit, Tedros Ghebreyesus, do të marrë pjesë.

Lajme

07/06/2020 15:52

Ministrat do të diskutojnë përparimin në zbatimin e paketës “Ekipi Evropë”, në të cilën Bashkimi Evropian po përgatitet të ndihmojë vendet partnere në luftën kundër pandemisë Covid-19, tha sot Ministria e Punëve të Jashtme dhe Çështjeve Evropiane.

Sekretari i përgjithshëm i OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus do t’u paraqesë ministrave pikëpamjet dhe njohuritë e tij në luftën kundër pandemisë.

Shtohet se ministrat e jashtëm evropian do të konfirmojnë pranimin e pesë konkluzioneve të Këshillit të rënë dakord gjatë presidencës kroate, përfshirë ato për mbështetjen e të rinjve në veprim të jashtëm, i cili ishte një nga prioritetet e udhëheqjes së Kroacisë.

Agjenda e ministrave do të përfshijë gjithashtu një përmbledhje të negociatave për një kornizë të re partneriteti midis BE-së dhe vendeve afrikane, Karaibe dhe Paqësorit pas skadimit të Marrëveshjes aktuale të Cotonou 2020, si dhe propozimin e Komisionit Evropian për një arkitekturë të ardhshme financiare për zhvillim të qëndrueshëm dhe fqinjësi në kontekstin e Kornizës Financiare Shumëvjeçare, përfundon komunikata./Kp