18 libraritë më interesante në botë

Të gjitha libraritë janë të mira, por disa nga do janë më “cool” se tjetra shkruan CNN, transmeton lajmi.net.

Fun

04/08/2015 16:30

Nëse ju pëlqen të kaloni kohën e lirë me librat, mbase mund të ju interesoj se cilat janë libraritë më interesante në botë. CNN raporton për 18 prej tyre, e që janë:

1. El Ateno në Buenos Airos. Kjo ka qenë dikur teatër, ndërkaq tani hapësirat e teatrit janë kthyer në kënde lëximi.

El Ateneo ne Buenos Aires

 

2. Libraria Rizzoli në New York.

Libraria Rizzoli ne New York

 

3. Libraria Shekspiri dhe Miqësia në Paris. Shekspiri dhe Miqesia ne Paris

 

 

4. Libria e Fundit në Los Angelos.

4 Libraria e Fundit (Los Angelos)

 

5. Liveria Lello në Porto të Portugalisë.5 Livararia Lello (Porto, Portugali)

 

6. Assouline Vennezia në Itali.6 Assouline Venezia (Venecia, Itali)

 

7. Boekhandel Domenicanen në Hollandë.

7 Boekhandel Domenican (Hollande)

8. Libraria Avant-Grande në Kinë.

8 Librairie Avant-Garde (Nanjing, China)

 

9. John K King në Detroit. Këtu gjendën mbi 9 milion libra të organizuara në 900 kategori.

9 John K King (Detroit)

 

10. Librat për Gatim në Maleborne të Australisë. Në raftet e kësaj librarie mund të gjeni mbi 30,000 libra për gatim.

10 Librat per Gatim Melbourne, Australi)

 

11. Qyteti Porwell i librave në Oregon. Një nga libraritë më të mëdha në botë.

Qyteti Powell i Librave (Portland, Oregon)

 

12. Librat Parnassus (Narshville, Tennessee).

12 Librat Parnassus (Narshville, Tennessee)

 

13. Cafebreria El Pendulo (Mekxico City).

13 Cafebreria El Pendulo (Mekxico City)

 

14. Libraria e Stanfordit (London).

14 Libraria e Stanfordit (London)

 

15. 1200 Librarishop (Guangzhou, Kinë).

1200 Librarishop (Guangzhou, Kine)

 

16. Fozles Flagship (London).

16 Fozles Flagship (London)

 

17. Strand (New York).

17 Strand (New York)

 

18. Dyqni Eslite Dunnan (Taipei, Taiwan).

18 Dyqni Eslite Dunnan (Taipei, Taiwan)