110 lopë nga Çekia në Ferizaj

Drejtoria e Bujqësisë në Ferizaj, ka bërë sot shpërndarjen e 110 lopëve qumështore të racës simental.

Lajme

20/06/2015 17:55

Drejtori i Bujqësisë në Ferizaj, Xhemajl Reçica, ka thënë se projekti i shpërndarjes së lopëve është qysh nga viti i kaluar dhe ka vazhduar edhe këtë vit.

“Kriteret për përfitim të lopëve kanë qenë që së paku një familje t’i ketë dy krerë lopë dhe një objekt prej 50 metrave katrorë. Ne jemi munduar që përmes kësaj forme të bëjmë edhe zbutjen e papunësisë për këto familje”, ka thënë ai, duke shtuar se këto lopë janë të moshës ndërmjet 16 e 25 muaj.

“Janë lopë gravide që janë në muajin e pestë apo në të shtatin, ashtu siç i kemi paraparë dhe janë me prejardhje nga Çekia”, tha Reqica.

Vlera e përgjithshme e këtij projekti është 110 mijë euro, ku me 40 mijë euro kanë participuar edhe vet përfituesit e këtyre lopëve./K.P.