10 gabimet e pafalshme në një CV

Punëdhënësit shpenzojnë një mesatare prej vetëm 8,8 sekonda për shqyrtimin e çdo CV-je (Curriculum vitae) që ata marrin nga punëkërkuesit, thuhet një studim të ri të bërë në Britaninë e Madhe.

Fun

20/01/2015 12:16

“The Independent” shkruan se sipas një sondazhi të bërë së fundmi me 500 punëdhënës, kjo ndodh edhe për shkak të gabimeve që punëkërkuesit bëjnë gjatë hartimit të CV-ve të tyre.

Dhjetë gabimet më të mëdha që bëhen gjatë punimit të një CV-je janë:

1. Gabimet gramatikore

2. Gabimet drejtshkrimore

3. Formatimi i dobët

4. CV-ja më e gjatë se dy faqe

5. Trillime të rastit

6. Përdorim i zhargoneve bajate

7. Përdorimi i fontit të pazakonshëm

8. Shënimi i plotë i notave të provimeve

9. Renditja e emrave të librave të lexuara dhe gjërave që di t’i gatuash

10. Mungesa e aktiviteteve që lidhen me zhvillimin personal

Sondazhi është kryer nga Shërbimi Kombëtar për Qytetarët në Britaninë e Madhe, ndërsa nga dhjetë gabimet, më e pafalshmja është ajo numër katër – CV-ja më e gjatë se dy faqe. /lajmi.net/