Të Infektuar: 70.185

Të Shëruar: 60.333

Të Vdekur: 1.616

​Testet PCR do të jenë të obligueshme për hyrje në Bullgari

20:14 | 25 Janar 2021

Ilustrim

Ministri i Shëndetësisë së Bullgarisë Konstantin Angelov tha sot se një test negativ PCR për virusin korona do të jetë i nevojshëm për të gjithë pasagjerët për të hyrë në vend.

Angelov tha se qëllimi i masave kufizuese ishte parandalimi i përhapjes së një lloji të ri, më ngjitës të koronavirusit, pasi tetë raste u raportuan në Bullgari.

“Ne do t’i bëjmë testet PCR të detyrueshme për të gjithë pasagjerët që hyjnë në vend, duke përfshirë ata nga Bashkimi Evropian,” tha Angelov, raporton AP.

Numri i njerëzve të prekur nga COVID-19 ka rënë në Bullgari dhe qeveria synon të lehtësojë disa masa.