​Selimi: Klubi i vjetër i politikës po sillen dhe janë bashkë

Shefi i Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Rexhep Selimi ka theksuar se qytetarët e Kosovës po përballen me vështirësi deri në kufi të ekzistencës. Sipas tij, pavarësisht gjendjes jo të mirë në vend, krimi dhe korrupsioni po vazhdon të jetë në veprim dhe plan të parë.

Lajme

29/10/2020 12:07

Selimi gjatë seancës plenare ka thënë se klubi i vjetër i politikës po sillen dhe janë bashkë.

“Përderisa kurdiset avullimi i milionave të humbur në arbitrazhe, për fat të keq lista e shtresave dhe kategorive shoqërore me probleme të pazgjidhura është shumë e gjatë. Klubi i vjetër i politikës së vjetër edhe këtu po sillen edhe janë bashkë. Krejt po i shohim, vetëm ata po mendojnë që po e fshehin fytyrën”, ka deklaruar ai.

Selimi theksoi se statusi i minatorit është vetëm ai social, meqë sipas tij këta nuk po trajtohen mirë nga shteti. Ai ngriti edhe shqetësime të tjera, duke shtuar se qytetarët po presin nga qeveria për zgjedhjen e problemeve të tyre.

“Janë banorët shqiptarë të komunës së Mitrovicës së Veriut dhe viseve të tjera të cilat pengohen ende sot për të ndërtuar shtëpi e tyre dhe nuk mund të kthehen në pronat e tyre për të punuar dhe jetuar. Janë banorët e Hades me problemin e tyre të madh të pazgjidhur tash e një dekadë. Janë po ashtu banorët e Qikatovës e Drenasit që përballen pa përgjigje për problemin e madhe që e kanë nga Ferronikeli dhe nga komuna e tyre, ku po rrezikohen shtëpitë, pronat, shëndeti dhe veçmas jeta e tyre. Kur Serbia pret realizimin e Zajednicës, në anën tjetër janë qytetarët që presin dhe do të duhej të ishin në plan të parë për qeverinë e tyre për zgjedhjen e problemeve të tyre”, ka theksuar ai.

Ndër tjera, theksoi se janë duke u harruar të gjitha gratë të cilat nuk kanë përkujdesje. Fermerët sipas tij ende nuk kanë marrë ende kompensim për dëmet nga reshjet, e që siç tha ai krimi dhe korrupsioni po vazhdon të jetë në veprim dhe plan të parë.