Zemëroheni kur dikush përtypet, ja nga çfarë vuani

Njerëzit që urrejnë tinguj specifik, vuajnë nga çrregullimi nervor i quajtur ‘misofonia’.

Lifestyle

25/01/2016 22:45

Ky nocion është shpikur nga neurologu Pawel Jastreboff dhe shkencëtarja Margaret Jastreboff. Në gjuhën shqipe mund të kuptohet si ‘urrejtje e tingujve’, transmeton lajmi.net

Simptomat më të shpeshta se vuani nga ‘misofonia’, janë kur zemëroheni nga tingujt e lëvizjes së buzëve, këmbëve, larjes së dhëmbëve, nuhatjes, kur dikush merr frymë, teshtitjes, ecjes e veçanërisht përtypjes së ushqimit. /lajmi.net