Ymeri: Lidhja Shqiptare e Prizrenit, frymëzim për politikën shqiptare

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Visar Ymeri e ka quajtur Lidhjen Shqiptare të Prizrenit si projekt të lindjes së Shqipërisë.

Lajme

10/06/2016 17:29

Ai në përvjetorin e Lidhjes Shqiptare tha se ky projekt mbetet frymëzim i politikës shqiptare dhe cdo politikë që nuk dialogun me Lidhjen i përket një projekti tjetër, jo shqiptar.

“Prej këtij themeli, projekti ynë është shënuar nga nevoja për t’u vetëmbrojtur, e për t’u paraqitur në mënyrë dinjitoze përballë vendimeve ndërkombëtare që nuk i marrin parasysh pozitat tona ekzistenciale dhe politike”, thuhet në dekalratën e Ymerit me rastin e përvjetorit të Lidhjes së Prizrenit.

Sipas Ymerit kjo paraqitje dinjitoze e jona ndërkombëtarisht ka qenë e nevojshme dikur, është e nevojshme sot, dhe do të jetë e nevojshme gjithnjë.

“Dinjiteti ynë nuk do të thotë armiqësim. Do të thotë mospranim i të qenit thjesht “shprehje gjeografike”, dhe afirmim i vetes sonë kombëtare si kolektiv politik, sigurisht, jo ekskluziv, jo organik e romantik, por tërësisht modern e demokratik. M betemi të përkushtuar ndaj asaj që themeloi Lidhja, e i kujtojmë me respekt e mirënjohje gjithë veprimtarët që në dekada kanë dhënë aq shumë për këtë projekt, prej Abdyl Frashërit e deri tek miliona shqiptarët që sot pavarësisht bindjeve politike e përkatësive kulturore e regjionale, i mbeten besnikë projektit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit”, thuhet në deklaratën e Ymerit.