Të Infektuar: 14119

Të Shëruar: 10546

Të Vdekur: 563

Vlora Çitaku reagon pasi Peter Handkes i ndahet çmimi Nobel

14:52 | 10 Tetor 2019

“Komiteti Nobel vendosi që ta shpërblejë Peter Handke – një njeri që e lavdëroi Millosheviqin (Kasapin e Ballkanit) dhe mbështeti regjimin e tij që kreu gjenocide”.

Ambasadorja e Kosovës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Vlora Çitaku, ka reaguar pasi austriakut, Peter Handke, iu nda çmimi Nobel për Letërsi.

“Komiteti Nobel vendosi që ta shpërblejë Peter Handke – një njeri që e lavdëroi Millosheviqin (Kasapin e Ballkanit) dhe mbështeti regjimin e tij që kreu gjenocide”.

“Nuk ka asgjë fisnike lidhur me këtë. Ky është një vendim i turpshëm”.

Më poshtë mund ta lexoni shkrimin e plotë të saj në gjuhën angleze.

Për t’u informuar më shumë rreth kësaj ngjarje, klikoni në linkun e mëposhtëm.