Të Infektuar: 18.345

Të Shëruar: 15.198

Të Vdekur: 669

Viti i pandemisë, në 2020 lindën më së shumti fëmijë në Kosovë

8:05 | 6 Tetor 2020

Gjatë këtij viti kosovarët sollën më së shumti fëmijë në jetë.

Agjencia e Statistikave të Kosovë ka publikuar statistikat për vitin 2019 sa i përket shëndetësisë në sektorin publik dhe sektorin privat.

Në këtë raport është krahasuar numri i fëmijëve të lindur në spitalet publike të Kosovës.

Sipas kësaj tabele më së shumti lindje pati në vitin 2016, gjithsej 23 mijë e 261, derisa më së paku lindje pati vitin e kaluar, 21 mijë e 527.

Më poshtë mund ta shihni tabelën me këto shifra dhe spitalet në të cilat pati më shumë lindje gjatë 5 viteve.